YummyBag s vakuovačkou

Hygiena. Umyjte si ruce a připravte si čistou pracovní plochu.

Druh masa. Pro zrání a sušení jsou vhodná masa hovězí, skopové i zvěřina. Použijte co nejčerstvější chlazené maso. Maso neomývejte ani nesušte. Snažíme se o co nejmenší kontaminaci vstupní suroviny.

Vložení do YummyBag. Maso vložte do YummyBag. Maso by nemělo být příliš velké. Nechte prostor pro pohodlné uzavření.

Vakuování. Pokud je YummyBag šiřší než tavný pásek vakuovačky, přehněte roh sáčku pod úhlem a zatavne roh sáčku. U domácích vakuovaček použijte vakuovací proužek. Vložte ho do otvoru YummyBagu podle obrázku. Maso zavakuujte. Vakuovačce můžete pomoci vytlačením vzduchu rukou. Zatavte YummyBag ještě jednou bez vakuovaní a zkontrolujte kvalitu spojů. Domácí vakuovačky často nabízí wet/moisture/mokré vakuování, použijte ho pokud můžete. YummyBag potřebuje k zatavení vyšší teplotu kolem 170C což je více než u obyčejných sáčků. 

Čas a péče. Vložte YummyBag s masem do ledničky na rošt. Pod roštem by měl být prostor minimálně 1,5 cm.

Prvních 5 dní s YummyBag vůbec nemanipulujte. Dosáhne tím lepších výsledků. Od 2 týdne se snažte 1x denně YummyBag obracet. Při zrání a sušení dochází ke ztrátě hmotnosti masa z důvodu odparu vody. Celý proces trvá 21 - 35 dní dle vašich preferencí a receptury.

Dobrou chuť. Procesem zrání a sušení dochází k vytvoření ochranné nahnědlé vrstvy na povrchu masa. Pro lepší požitek ze steaku doporučujeme tuto vrstvu ořezat. Ořezy použíjte a nevyhazujte je. Jsou plné chutí a vůni. Doporučujeme namlít do hamburgerů.Vakuovaní YummyBag na domácí vakuovačce


Tipy a triky

  1. Malé vzduchové kapsy po zavakuovaní nevadí. Proces zrání a sušení to nenaruší.
  2. Použijte vaši domácí ledničku, kterou pravidelně otevíráte. Otevření lednice totiž rozvíří proudění vzduchu a pomáhá při zrání a sušení.
  3. Maso lze různě kořenit a chuťově upravovat.
  4. Ořezky masa jsou plné chutí a vůní a lze je dále zužitkovat.